BLONDIE – Back to Blondie (tribute)

Blondie tribute
by Back to Blondie

Back to Blondie (2015) is opgericht door Roelof Koelman (drums) en Menno Bemelmans (bas). Roelof liep al 9 jaar met het idee rond maar zoals zo vaak kwam er altijd wel wat tussen. Totdat hij Menno ontmoette. De klik was er direct, net als de plannen. Maarten Belgers (gitaar) en Eric van der Kemp (toetsen) waren ook vrij snel gevonden. De zangeres liet wat langer op zich wachten maar dat was het waard. Kitty Lanters zingt niet alleen als Debby Harry, ze kruipt in haar huid. Net als de andere muzikanten overigens want dat is wat Back to Blondie creëert: Een show met enorm veel enthousiasme, creativiteit en plezier maar ook met aandacht voor licht, effecten, presentatie én publiek. De vijf zeer ervaren muzikanten van Back to Blondie brengen een ode aan de nog steeds optredende band, in sound en stijl van jaren ’70 en begin ’80.

Voor wie het even niet meer precies weet: In 1974 richtten Chris Stein en Deborah Harry de band Blondie op in New York en Andy Warhol bedenkt het uiterlijk van Debby. Nadat de band in 1978 in Europa doorbreekt met het Buddy Holly-achtige nummer ‘Denis’ (Plastic Letters) volgen de albums ‘Parallel Lines’, ‘Eat to the beat’ en ‘Autoamerican’. Hiermee vestigt de van oorsprong punkrockband definitief haar naam en scoren ze vele wereldhits. Na een periode van afwezigheid komt de band in 1999 terug en scoort met het nummer Maria meteen een nummer 1 hit. Nog steeds tourt Blondie de wereld rond en in april 2017 kwam het 11e (!) studioalbum uit onder de titel Pollinator.

Blondie heeft vele hits op haar naam staan. Hits die je misschien niet meteen kan opnoemen maar die bij de eerste maten meteen ‘Oh ja, die is ook van hun’ oproepen. Je hoeft geen fan te zijn voor een absolute ‘oh ja’ avond. Back to Blondie (her)kent iedereen! De ideale tribute-band voor op uw festival.

Wat mag je verwachten?

Een goede live-tributeband,  een feest van herkenning met 30 jaar Blondie hits.

[/col]
Deze act boeken?

telefoon +31(0)85 – 210 46 65
e-mail info@completevents
online boekingsformulier

Back to Blondie – Meet the band video!