BOOTLEG DOORS

The Official Jim Morrison Tribute Show

The Bootleg Doors, vindt haar oorsprong als Doors tribute band in 1996, in Amsterdam. Als officiële Jim Morrison Tribute Show, tourden zij wereldwijd en traden op in theater, clubs en zalen op alle continenten.

De onvoorwaardelijke missie van de bandleden is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de fascinerende prachtige muziek van The Doors. Om hen de grote variatie aan songs te laten horen en mee te nemen in de teksten en daarmee de kijk van The Doors en met name van Jim Morrison, op het leven. Om dat te kunnen doen zijn de voorbereidingen voor de komende Europese tour in volle gang en er wordt hard gewerkt aan een vernieuwde theaterproductie welke beschikbaar zal zijn voor de Nederlandse en Europese theaters en schouwburgen.

The Bootleg Doors spelen de psychedelische rock muziek uit the sixties van Jim Morrison and The Doors. Zij doen dat zoveel mogelijk met dezelfde instrumenten als de originele Doors zoals, Fender, Gibson SG, Vox Continental and Ludwig.Een concert van de Bootleg Doors is dan ook een waarheidsgetrouwe vertolking van een typisch live The Doors live concert. De show duurt 2 x 60 minuten waarin bekende en minder bekende Doors songs voorbij komen waaronder Light my Fire, Riders on the storm, Love her madly, When the music’s over, L.A. Woman, Roadhouse Blues, Gloria, The End.

De muzikanten in The Bootleg Doors hebben jarenlange ervaring in allerlei verschillende bands. Maar door hun gezamenlijke liefde voor de muziek van The Doors, is een hechte vriendschap ontstaan die elk optreden, iets magisch geven. Met de lichtshow, rookmachines en kaarslicht op het podium, kan er bijna geen andere conclusie getrokken worden dan “The Doors are back again”. You want The Doors? You will get The Doors!

Quotes & referenties

Volgens de grootste Doors fanclub “Doors Quarterly” mogen de Bootleg Doors zich de beste Doors tribute band noemen.
“I liked very much their show in Germany. Finally a band who understands that it’s all about the music of The Doors” Frank Lisciandro quoted. “De show is ongelooflijk authentiek”, “unbelievable”, “if you close your eyes, you’ll hear The Doors”.
Gilles Yepremian, een oude Parijse friend van Jim Morrison nodigde The Bootleg Doors uit om te spelen tijdens The Doors Memorial Concert op Elyssee Montmartre in Parijs, gefilmd en uitgezonden door MTV Europe, BBC en Canal Plus.

 

Deze act boeken?

completevents.nl
telefoon +31(0)85 – 210 46 66
e-mail info@completevents.nl
online boekingsformulier

The Bootleg Doors – promo video